Blogg

Trend: Smaker fra Midt Østen

2018 er året der Midt-Østen-kjøkkenet kommer for fullt med sine smaker og krydder.

Fra før er kanskje hummus, pita og falafel kjent for de fleste, men nå er vi mer klare for å utforske ingredienser og smaker fra den rike kulturen og kjøkkenet i denne regionen. Trenden kommer av blant annet dette kjøkkenets dominans av grønnsaker og den pågående vegetar-trenden, men også at det er retter som egner seg til sharingmenyer og deres spennende smaker og bruk av krydder.

Midtøsten består av landene omkring den østlige del av Middelhavet og østenfor, samt landene ved Den persiske bukt. Det er vanskelig å definere akkurat hvilke land de ulike rettene har opprinnelse i, da matkulturene i dette området ikke nødvendigvis følger landegrensene. Mange av rettene er også så gamle at man ikke er helt sikre på hvor de først oppsto – eller de finnes i utallige lokale varianter.

Matkulturen i dette området er preget av varme krydder som allehånde, kanel og spisskummen, og selv om de bruker mye krydder, er rettene sjelden veldig sterke, selv for den norske ømfintlige ganen. Kostholdet er naturlig sunt, med utstrakt bruk av grønnsaker og urter. Kjøttet som spises, er nærmest utelukkende storfe, lam og kylling. Svinekjøtt spises ikke av både religiøse og kulturelle årsaker. Fisk og sjømat har relativt liten plass, med enkelte unntak i byer og regioner helt nede ved Middelhavet. Grønnsakene og urtene har mest dominerende plass og proteinene må finne seg i å spille annenfiolin.

Vi ønsker å inspirere deg til å bruke smaker fra Midt-Østen i dine retter, så her gir vi deg noen smaker å velge i..

For å lese mer om ingredienser og smaker, sjekk ut vårt trendmagasin Trend & Tradisjon her

Oppskrifter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura