Blogg

Trendingrediens: Kimchi

Koreansk mat er virkelig stort i USA - og er i full fart på vei inn også i Norge og Europa.

Koreanerne tror på at mat og helse fungerer sammen – at mat og ikke minst hvordan man spiser den, er kroppens beste medisin. Denne tankegangen spiller en stor rolle i utviklingen av koreansk medisin, med de prinsipper om at man bare skal medisinere om mat ikke hjelper. Kimchi sies å ha gode helseeffekter, i tillegg til den gode smaken.
Kimchi kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, sammen med sushi eller blandet i supper eller nudelretter. Prøv det også som topping på pølse eller hamburger – eller i trendretten steambuns.

Hva er Kimchi?
Kimchi er Koreas nasjonalrett, bestående av fermenterte grønnsaker og iblant reker eller andre små sjødyr. Grønnsakene varierer, men basisen er ofte kinakål sammen med hvitløk, reddik og frisk, rød chilipepper. Kimchi har en sterk smak og duft og er nærmest obligatorisk tilbehør til et koreansk måltid.

Fermentering
Fermentering er en samlebetegnelse på konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring. Maten kan fermenteres i egne bakterier eller ved hjelp av starterkultur. Dette er en eldgammel konserveringsmetode fra en tid hvor vi ikke hadde hermetikk, fryser eller kjøleskap. Under gjæringsprosessen konserveres maten, den brytes delvis ned og blir dermed lettere å fordøye – også fordi denne maten og drikken tilfører tarmen gode bakterier og organiske syrer. I tillegg dannes ofte nye næringsstoffer, slik at maten blir mer næringsrik. 
(Kilde: Gry Hammer, forfatter av boka «Fermentert mat og drikke»)


Oppskrifter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura