Blogg

Trendingrediens: Matcha

Matcha er en intenst grønn te fra Japan, som har blitt brukt av munker innen zenbuddhismen i over 800 år.

I dag serveres teen gjerne under rolige tradisjonelle teseremonier som kalles cha-no-yu, som av mange ses på som en del av oppdragelsen. Den består av pulveriserte teblader, og har en ganske bitter smak. Det grønne pulveret har blitt supertrendy i for eksempel New York, hvor shots av matcha blant annet ble servert under New York Fashion Week. 

Selv om matcha hovedsakelig drikkes som te, gjør smaken seg utrolig godt i både mat, desserter og godteri. Med sin intense farge, svarer den også veldig bra til trenden om å bruke mer naturlige ingredienser for å tilsette farge i maten. Matcha er rik på blant annet antioksidanter og naturlig koffein. I tillegg er teen mindre strevsom for magen enn kaffe, og den skal visstnok øke stoffskiftet.

Hva er matcha?
Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver. Matcha lages av bladene fra tebusken Camellia Sinensis.
Det finnes kun en liten elite blant japanske tebønder som er i stand til å produsere kvalitativ høyverdig Matcha. Tebuskene som blir til Matcha får 90 % mindre sollys enn andre typer te. For å kompensere dette danner tebuskene ekstra mye klorofyll, og bladene produserer store mengder aminosyrer. Resultatet er en eldgammel, hemmelig medisin med en noe søtaktig smak og blader med en intens grønnfarge.
(Kilde: http://www.noble-house.tk)

VISSTE DU AT?
I motsetning til mye annen te, skal ikke matcha trekke før teen fjernes fra det varme vannet: Pulveret og det varme vannet (som ikke skal koke) piskes heller på en spesiell måte (i formen av en «M») med en bambusvisp. Dermed dannes et luftig og tynt skumlag på toppen av teen.

Elitens drikk
Matcha forble en godt bevart hemmelighet i flere århundrer, forbeholdt keiseren og eliten. Kineserne introduserte den grønne teen for Zen-buddhistene. En buddhistmunk reklamerte for Matcha som en mirakelkur for å forlenge livet, og introduserte i sin tur Matcha som
meditasjonsdrikk for samuraikasten på 1100-tallet. Derfra spredte den unike japansk teseremonien med den spesielle teen i pulverform seg videre. I dag utgjør drikking av Matcha en viktig del av den japanske kulturen.


Oppskrifter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura