Christer Rødseth kåret til Årets kjøkkensjef 2019

02 A5468 Christer Rødseth

Norske Kokkers Landsforening skulle siste helg arrangert sitt landsmøte i Ålesund, grunnet situasjonen knyttet til COVID-19 og de krevende forholdene knyttet til denne spesielle situasjonen for alle – ble NKLs landsmøte utsatt inntil videre. NKL ønsket allikevel å glede kokke-Norge ved å dele ut prisene, i en ellers vanskelig hverdag for alle.

Nortura PROFF ønsker spesielt å gratulere Christer Rødseth, som har vært en god samarbeidspartner for oss gjennom mange år, med prisen for Årets kjøkkensjef 2019! Vi er kjempestolte - og gleder oss til vi igjen kan nyte et bedre måltid på Code! Vi gratulerer selvsagt også de andre vinnerne!

Foto: Fredrik Ringe

Juryens begrunnelse:
Årets Kjøkkensjef 2019 oppfyller samtlige kriterier og er samtidig et forbilde både når det gjelder rekruttering til faget, positiv framsnakking av kokkeyrket, bærekraftig produksjon og engasjement mot matsvinn. Til tross for sin unge alder har Årets Kjøkkensjef til nå hatt en usedvanlig karriere som startet med oppvask, deretter fagbrev og commis-oppdrag i krevende konkurranser, ansvarsfulle lederstillinger i ulike kjøkken og restauranter og stor suksess med sine TV opptredener. Han er i dag Kjøkkensjef for 2 restauranter i Oslo og har representert Norske Kokkers Landsforening i internasjonale konkurranser både med Kokkelandslaget junior og senior hvor han har oppnådd strålende resultater.

Kriterier:
1. Fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap i inn- og utland. NKLs vedtekter oppdatert 1.februar 2019
2. Et kjøkken, som ved sin ambisiøse, dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn, høy faglig standard og hvor det går tydelig frem at kjøkkensjefen er den drivende faglige kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.
3. Aktiv bruk av norske oppskrifter med det mål å gjøre Det norske kjøkken kjent.
4. Modernisering av det opprinnelige norske kjøkken med norske råvarer som basis, tilpasset tidenes krav, spesielt ernæringsmessig og økonomisk.

Kjøkkensjefens dyktighet og faglige kompetanse vurderes etter ovenstående retningslinjer, og er således basert på publikums meninger, samt laugs styrenes og aktive kjøkkenfagfolks kritikk.

Liste over årets vinnere:

  • Årets Kjøkkensjef - Christer Rødseth
  • Årets Lærerbedrift - Hurtigruten AS
  • Årets Styreleder - Morten Martinsen, NKL Østfold
  • Årets Young Chef - Nils Flatmark, NKL Trondheim