Gunnar Hvarnes ny manager for De Norske Kokkelandslagene

101561029 3650086895007169 295446750137679872 n

En av Norges mest meritterte konkurransekokker og coach blir manager for De Norske Kokkelandslagene fra 1.januar 2021.

«Mine oppgaver er å få hver og en i laget løftet frem på best mulig måte og at de presterer litt over det vi forventer. Da presterer laget i toppsjiktet»

Gunnar Hvarnes sin gjeninntreden på kokkelandslagene høsten 2019, var en sterkt medvirkende årsak til at Norge ble «Winner over all» og vant gull i Kokke-OL i februar 2020. Gunnar tok med sin erfaring fra 26 kokkekonkurranser, kompetanse, kunnskap og ledet kokkelandslagene til den beste versjonen av seg selv under IKA CULINARY OLYMPICS i Stuttgart.

NKL ser fremover og er glade for at Gunnar Hvarnes blir manager for alle De Norske Kokkelandslagene de neste årene. De Norske Kokkelandslagene skal i denne perioden delta mesterskapene VM 2022 og OL 2024.


Inspirasjon

Gunnar Hvarnes (43) fra Hvarnes-bygden i Lågendalen utenfor Larvik, ble tidlig i ungdomsårene inspirert og påvirket av gode mattradisjoner – Mine besteforeldre gjorde meg interessert i matlaging, for hos dem var det alltid full oppdekking, alt på bordet var hjemmelaget og håndlaget mat, forteller Kokkelandslagenes nye manager til NKL.


Karriere

Kort tid etter læretiden ble Gunnar Hvarnes kjøkkensjef for Bølgen og Moi, han var 22-år og har siden jobbet på flere gode restauranter og Gastronomisk Institutt. Siden 2011 har han vært eier og driver av CHEF HVARNES. Enkeltmannsforetaket kombinerer utøvelsen av kokkyrket med konsulent oppdrag, coachoppdrag og andre matrelaterte aktiviteter.


De Norske Kokkelandslagene

har i mange år vært en av Gunnars konkurransearenaer. Han var selv med på kokkelandslaget fra 2004 til 2008. Sammen med sin manager, mentor og gode venn Sven Erik Renaa var Gunnar Hvarnes den siste norske kapteinen som hadde vunnet OL-gull, frem til Kokke-OL 2020.

Når Gunnar tok utfordringen og ble De Norske Kokkelandslagenes Coach før Kokke-OL, var det mange som straks ble nysgjerrige og spente på hvilke resultater det ville føre til.

-Kokkelandslagene hadde forberedt seg i lang tid når jeg kom inn som Coach i september 2019, var min oppgave å se til at hver og en på laget ble løftet frem på best mulig måte, slik at den enkelte og laget presterer litt mer en forventet, fortalte Gunnar til NKL rett før avreisen til IKA CULINARY OLYMPICS i februar 2020.

Norge vet hvilke resultater De Norske Kokkelandslagene oppnådde i KOKKE OL 2020!?

Norge vant 6 OL-gull og 5 OL-sølv, hvor den gjeveste av alle uten tvil er

WINNER OVER ALL – Gull til Kokkelandslaget.


Resultater skaper forventninger

Gunnar Hvarnes har lang konkurranseerfaring, men er imponert over det arbeidet lagene presterte under KOKKE-OL i Stuttgart tidligere i år. – Jeg har vært med i 26 store kokkekonkurranser. Det arbeidet som ble lagt ned, er det beste jeg har sett. Jeg har hatt en drøm om å levere perfekt. Det var svært lite eller ingenting å plukke på. Lagene hadde godt humør, jobbet bra og utfylte hverandre godt, sier Kokkelandslagenes nye manager.

NKLs nye manager har allerede tenkt mye på De Norske Kokkelandslagene og hvordan han ønsker å lede dem fremover. Gunnar Hvarnes sin plan er å fortsette på det sporet han valgte før KOKKE-OL 2020, videreutvikle sin strategi, rendyrke norske råvarer og de norske råvarenes kvaliteter og la alle tre kokkelandslagene utvikle seg til den beste versjonen av seg selv.

Manageren legger ikke skjul på at han gleder seg til oppgaven, og han sier det er en ære å gå i «landslagsjakken» - det er her jeg kommer fra, sier Gunnar Hvarnes.


Rekruttering til De Norske Kokkelandslagene

- Det blir utrolig viktig å velge riktige kokker til De tre Norske Kokkelandslagene.

Når De tre Norske Kokkelandslagene skal formes, vil NKL satse på unge fremoverlente kokker, ispedd litt kontinuitet og erfaring på alle områder i lagene.

Kokkene må gjerne ha en tydelig personlighet, den enkelte kokken må gjerne ha et ego og selvtillit, men kokkene må være i stand til å tilpasse seg og utfylle hverandre faglig i et lag.

Kokkene kan gjerne ha ulik bakgrunn, slik at lagene blir besatt med kvaliteter som styrker lagenes muligheter til å bli den beste versjonen av seg selv, sier en engasjert manager til NKL.

- Kokkene som vil være på De Norske Kokkelandslagene må utfordre seg selv, utfordre de etablerte landslagskokkene og se på det som en ære å bære De Norske Kokkelandslagenes kokkejakke i VM 2022 og OL i 2024, avslutter manager Gunnar Hvarnes.

Manager Gunnar Hvarnes, NKLs daglige leder Espen Wasenius og NKLs styre, skal først få på plass tre Landslagskapteiner.

  • Kokkelandslaget
  • Kokkelandslaget Junior
  • Kokkelandslaget Community Catering


Til høsten, i uke 42
skal NKL ha et spennende rekrutteringsprogram for å finsikte de riktige kokkene til De Norske Kokkelandslagene.


Her ser NKL etter faglærte kokker som;

  • skal representere Norske Kokkers Landsforening og Norge i internasjonale mesterskap
  • Deltagelse i IKA CULINARY OLYMPICS og CULINARY WORLD CUP er De Norske Kokkelandslagenes viktigste konkurranser
  • til enhver tid er i forkant av den nasjonale trenden og utviklingen, drive den internasjonale utviklingen og stå i front for faglige nyvinninger.
  • skal være en inspirasjonskilde og drivkraft for resten av KOKKENORGE
  • skal være gode ambassadør for kokkefaget på alle arenaer i alle sammenhenger

Alle som er interessert i en plass på de Norske Kokkelandslagene, ta kontakt med Daglig leder Espen Wasenius i Norske Kokkers Landsforening – espen@nkl.no- da blir dere registrert og vil motta informasjon om rekrutteringsprogrammet i uke 42.