Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner

Svinekjaker servert med rotgrønnsaker er en delikatesse til lav pris. Med Ægirøl i marinaden får du en ekstra spiss på svinekjaken, samtidig som alle smaker kommer tydeligere frem, inkludert råvarens egen smak. Ølmarinaden passer bra som base for sjy.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Varm svinekjakene i sous vide/damp på 80 °C i 20 min. Kutt grønnsakene i terninger på 0,5 cm og vend med solsikke- eller rapsolje, salt og pepper. Gi grønnsakene et raskt oppkok, og stek dem lett i en stekepanne. Bland med ruccola, gresskarkjerner og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sil ølmarinaden fra posen gjennom et osteklede. Dandér rotgrønnsaker i midten av tallerkenen og legg svinekjaker på toppen. Bruk en skje og hell ølmarinade rundt grønnsakene.

2

Gresskarkjerner ristes lett i en varm panne med litt olje til de begynner å ”poppe”.