Øl-braisert kjøttgryte av Urfe med brytebrød

6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Krydre kjøttbitene godt med salt og pepper og brun på alle sider i en varm stekepanne med olje. Gjør det i puljer og ha kjøttet over i en stor gryte ettersom det får en god stekeskorpe.

2. Grovhakk løk og hvitløk og stek i pannen som er brukt til kjøttet. Ha i litt mer olje om det blir tørt. Stek til løken begynner å få farge. Vend inn salvie og stek et par minutter til.

3. Hell i øl og kok opp. Skrap godt i bunnen av pannen slik at du får med alle kjøttrestene der smaken sitter. La det koke inn til halvert.

4. Skrell og del gulrøtter, persillerot og poteter i biter og ha i gryten med kjøttet. Hell løk- og ølblandingen i og rør inn kraften. Kok opp og la småkoke under lokk i 2-3 timer eller til kjøttet er mørt. Kok gjerne litt ekstra uten lokk om du ønsker en tykkere saus.

5. Smak til med salt og pepper og server med brytebrød.

6. Brytebrød – Tangzhong
Lag en jevning ved varme opp mel og vann i en gryte og rør til en klumfri, tykk røre. La det småkoke under omrøring til tykk. Avkjøl noe.

Ha hvetemel, havremel, sukker, tørrgjær, vann, salt og olje i en bolle og elt inn jevningen med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør maskinen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Test ved å dra i deigen. Den skal strekke seg og bli gjennomsiktig uten å ryke.

Dekk bollen med plast og la heve 1,5 time. Ha deigen ut på et melet bord og del i 12 emner. Trill til boller og legg dem ganske tett på et stekebrett eller i en ildfast form dekket med bakepapir. La etterheve i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle med egg og dryss på frø. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.