Oppskrift

BBQ kalkunvinger med rødkål-slaw og corn fritters

Oppskrift

BBQ kalkunvinger med rødkål-slaw og corn fritters

4-6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Varm olje og smør i en stor gryte til BBQ-saus. Finhakk hvitløk og løk og fres til blankt. Tilsett pepper, salt og chilipulver og stek i noen sekunder. Ha i resten av ingrediensene og rør godt.

2. La sausen småkoke uten lokk i 1-2 timer eller til den har en tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til glatt.

3. Sett ovnen på 200 °C. Ha kalkunvingene i en ildfast form og pensle godt med bbq-saus. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Finsnitt grønnsakene til slawen, gjerne med en mandolin. Pisk sammen majones, skall og saft fra sitronen, eddik, sennep, salt og pepper og vend med grønnsakene.

5. Lag corn fritters ved å røre sammen mais, hvetemel, bakepulver og sukker. Pisk egg og fløte sammen og vend inn til en røre. Stek små lapper i en varm panne med olje til gylne på begge sider. Server kalkunvingene med rødkål-slaw, corn fritters og ekstra bbq-saus.