Entrecôte av lam med kryddersmør og ristede småpoteter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 150 °C og legg inn hvitløk og sitron som skal i urtesmøret, mens du forbereder resten. Hvis du vil kan du skrape beina og binde opp. Ha olje i en panne sammen med urter og 4 rensede hvitløksfedd. Brun entrecôten i panna, ha i smør etter hvert. Øs over mens den brunes. Ha kjøttet i en liten langpanne sammen med stekesjy og urter. Sett i et steketermometer og stek til kjøttet har ønsket kjernetemperatur. På 65-70 °C vil kjøttet være medium stekt. La kjøttet hvile 15-20 minutter før det skjæres i.

2. Kok poteter til knapt al dente. Ha dem i en stekepanne sammen med olivenolje. La surre til de får en gyllen farge. Ha i smør og la surre noen minutter til.

3. Klem ut feddene fra den bakte hvitløken og bland det godt inn med smør, urter og 2 ss sitronsaft. Sett kaldt.

4. Server lam entrecôte med ristede poteter og urtesmør.