Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Bland sammen soya, appelsinjuice, paprikapulver, olje og salt og vend kjøttet i. La marinere i ca. 2 timer. Grill kjøttet raskt på begge sider på en varm grill, 1-2 minutter på hver side. La steke noen minutter til på indirekte varme. Kjernetemperatur skal være ca. 50-55 °C. La hvile og skjær i skiver på tvers av fiberne før servering. Server med ovnsbakte gulrøtter og pesto av bladene.

2

Ovnsbakte gulrøtter med gulrotbladpesto

Sett ovnen på 220 °C. Vask gulrøttene og fjern de grønne bladene. Ha gulrøttene i en ildfast form og vend med smør i biter, honning, appelsinjuice, salt og pepper og bak i ovnen til møre, ca. 25 minutter. Ha de grønne bladene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en pesto med hvitløk, valnøtter og parmesan. Spe med oljen til du har en kremet pesto.