Hamburger med 3 variasjoner av løk, coleslaw og cheddar

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Karamellisert løk

Del løk i tynne skiver. Ha løk og olje i en panne og stek på lav varme til løken faller sammen. Tilsett sukker, eddik og en klype salt. Stek videre på lav varme, rør innimellom, til løken har karamellisert seg.

2

Sprøstekt løk

Varm opp olje på medium til lav varme. Del løk i tynne skiver, tørk lett med kjøkkenpapir og ha i gryta når oljen er varm nok. Friter til gylne og legg på kjøkkenpapir. Salt lett.

3

Coleslaw

Snitt kål og gulrot fint og bland inn majones og rømme. Smak til med salt og pepper.

4

Poteter

Varm opp olje i en gryte og friter i omganger. Legg på kjøkkenpapir. Gjenta en runde til. Strø på flaksalt.

5

Varm burgerne og legg på ost underveis.

6

Monter burgere på brød med et salatblad, coleslaw, burger og 3 varianter av løk. Server med fries og det du måtte ønske av annet tilbehør.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.