Kalkunvinger på 3 måter

6 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kalkunvinger

Tilbered kalkunvingene med forskjellig saus/krydder. Se fremgangsmåte under.
Bland rømme, finhakket vårløk og bladpersille og server som en dip til. Server gjerne kalkunvingene som sharingplate med andre ting som pigwings, friterte hotwings og kyllingvinger vendt i pesto.

2

BBQ-saus med chili til kalkunvinger

Bløtlegg chipotle chili i kokende vann i 15 minutter. Kjør blandingen med rød chili til mos i en blender. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i en varm kjele med litt olje. Ha i chilimosen og resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Vend 4 kalkunvinger i BBQ-sausen og la koke i ca. 30 minutter. Løft ut kjøttet og legg over på et stekebrett. Stek raskt under grill til yttersiden er karamellisert. Server med resten av BBQ-sausen.

3

Meksikansk dry rub

Bland alle krydderne godt sammen og gni 4 kalkunvinger godt med rubben. Grill kalkunvingene raskt på begge sider på varm grill og la ettersteke i ovnen på 170 °C til kjøttet løsner fra beina, ca. 1,5 timer.

4

Sursøt BBQ-saus

Sett ovnen på 170 °C. Kok opp soyasaus, hvitvinseddik, honning, most hvitløk og finrevet ingefær. La småkoke under omrøring i 30 minutter eller til halvert. Sil sausen om ønskelig. Legg 4 kalkunvinger i en ildfast form. Stek i ovnen i 1-1,5 time. Pensle kjøttet med sausen og stek i 5 minutter eller til karamelliserte. Pensle med resten av sausen før servering.