Kjakeklaff av svin med bakt pæresalat og portvinssaus

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Chimichurri

Ha alle ingrediensene til chimichurri en stor morter og mos til en grov saus. La stå å godgjøre seg i minimum 15 minutter. Du kan også kjøre den i en kjøkkenmaskin med knivblad.

2

Bakte gulrøtter

Sett ovnen på 190°C. Del pærer, fennikel og rødløk i tynne båter og hvitløk i to på langs. Ha alt i en ildfast form med rosmarin og laurbærblad, og vend med olje.

3

Rør sammen olivenolje, kanel, salt, sirup og balsamicoeddik og vend med gulrøttene. Spre utover i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 30 minutter eller til gulrøttene er al dente.

4

Stekt kjakeklaff

Rut svoren på toppen av kjøttet og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i en varm panne med olje, fettsiden ned først.

5

Ha i smør, knust hvitløk og timian og pannestek videre samtidig som smør øses over. (Alt. ha kjøttet over i en ildfast form og ettersteke i ovn på 130 °C.)

6

Server kjøttet med bakt pæresalat og portvinssaus.

7

Tilbered de andre kjøttstykkene etter oppskrift og server med kjakeklaff i skiver, chimichurri og bakt gulrøtter.