Konsistenstilpasset kalkunstek med eplemos, brokkolimos, potetmos og sjysaus

Fremgangsmåte

1. Legg konsistenstilpasset kalkunstek på tallerken. Vi anbefaler oppvarming rett på tallerken (damp, eller i
mikroovn) med plast over, til kjernetemperatur 72 °C.

2. Eplemos
Skrell og del eple i biter og finhakk løk. Kok opp sukker og eddik, tilsett løk og la trekke i 2 minutter.

Ha i resten av ingrediensene og la småkoke i 20-30 minutter eller til du kan mose eplene. Fjern krydder og kjør mosen til glatt puré med en stavmikser. Press ev. mosen gjennom en sikt eller sil av noe væske om den er for løs.

3. Brokkolimos
Grovhakk brokkoli og kok mør i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av.

Mos til puré med smør, fløte, salt og pepper. Kjør fin med en stavmikser.

Tips! Ønsker du en grønnere farge, kan du mose inn grønne erter eller spinat.

4. Potetmos
Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos med smør, fløte, salt og pepper til en fin mos.

5. Sjysaus
Finhakk løk og fres til brun og myk i en gryte med smør. Hell på kraft og kok opp.

La småkoke i 10 minutter. Sil av sausen og jevn den ut med Maizena løst opp i kaldt vann eller annen jevner til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.