Oppskrift

Konsistenstilpasset storfestek med brun saus, potetmos, gulrotpuré og ertepuré

Oppskrift

Konsistenstilpasset storfestek med brun saus, potetmos, gulrotpuré og ertepuré

Fremgangsmåte

1. Legg konsistenstilpasset storfestek på tallerken. Vi anbefaler oppvarming rett på tallerken (damp, eller i
mikroovn) med plast over, til kjernetemperatur 72 °C.

2. Potetmos
Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos med smør, fløte, salt og pepper til en fin mos.

3. Ertepuré
Kok ertene møre i fosskokende vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet.
Kjør til mos med smør, salt og pepper. Bruk en stavmikser eller blender så du får en fin puré.

4. Gulrotpuré
Skrell og del gulrot og potet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør, creme fraiche, salt og pepper til en jevn puré. Bruk gjerne stavmikser.

5. Brun saus
Smelt smør i en kjele på medium varme. Rør inn mel og fres under omrøring til massen får en gyllen brunfarge. Skru ned varmen og tilsett melk og kraft gradvis mens du rører ut klumpene hele tiden.

La sausen koke opp mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper. Spe med litt fløte om du ønsker en mildere, men fyldigere smak.