Kylling i tikka masala-saus

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Mos hvitløk, hakk løk og fres det i en varm kjele med smør til mykt, ca. 5 minutter. Ha i garam masala, paprika, gurkemeie og kajennepepper og rør godt i ca. 30 sekunder.

2. Ha i tomatsaus, vann, honning, salt og finhakkede mandler og la småkoke i 10-15 minutter. Rør inn fløte og kylling og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter eller til kyllingen er gjennomvarm.

3. Kok ris etter anvisning på pakken og server kyllinggryten med ris, flakede mandler, naanbrød og frisk koriander.

4. Naanbrød
Ha mel i en bakebolle, smuldre i gjær og ha i alt det tørre. Visp sammen melk og yoghurt og ha i. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter.

Dekk til bakebollen og la heve deigen i minst 2 timer.

Ha deigen ut på et melet bord og del i 8 emner. Trill til boller og press flate. Stek i en varm jernpanne (eller på takke) til gyllen og brødet blåse seg opp. Stek noen minutter på den andre siden. Pensle med smeltet smør og server.