4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Grovhakk løk og skjær bacon i små biter. Del kjøttet i store terninger og krydre med salt og pepper. Skrell sjalottløk og del ev. de største løkene i to.
2
Fres løk og bacon i en stor gryte på lav varme til gyllent. Legg til side. Brun kjøttet i gryten. Gjør dette i puljer med litt olje slik at alle bitene får en gyllen stekeskorpe. Brun så sopp og småløk i noen minutter før kjøtt, løk og bacon has tilbake i gryta.
3
Hell over øl og tilsett tørket steinsopp og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 1 time. Skrell og del gulrot, kålrot og sellerirot i biter og ha i gryta. La småkoke videre i 1 time til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Fjern gjerne noe av fettet ved å sette gryta kaldt slik at fettet stivner på toppen og kan løftes av. Kok opp gryta igjen. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette litt maizena.
Andre oppskrifter med urfe

Roastbiffsandwich av Urfe flatbiff med ramsløkmajones
Oppskrift

Urfe kjøttkaker med grillet nykål og sjysaus
Oppskrift

Urfe entrecôte med braisert grønnkål og mandelkrem
Oppskrift

Urfe ytrefilet med jordskokkchips, byggrynsalat og rødbetkompott
Oppskrift

Øl-braisert kjøttgryte av Urfe med brytebrød
Oppskrift

Helstekt Urfe indrefilet med potetkake og saltbakte beter
Oppskrift

Surdeigsbrød-panert snitzel av Urfe mørbrad med frisk betesalat og søtpotetpuré
Oppskrift