Next up Singapore - Bak Kut The

Bak Kut The, som betyr «svine-ribbe-te» (pork rib tea) er en kraftbasert rett der kjøttrike deler av svinekjøtt blir kokt i timesvis sammen med hvitløk, pepper, urter og kryddere. Noen tilsetter også innmat, sopp, kål og tofu i retten. Historisk sett ble retten brukt som en styrkedrikk for å bedre helsen, nå blir den heller spist for smakens skyld. Det er vanlig å servere en brødvariant som for eksempel youtiao (friterte striper av deig) ved siden av – og også stekte syltelabber er vanlig.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Del pork belly strips i ca. 4-5 cm tykke biter og ha i en stor gryte med kraftben og resten av ingrediensene til Bak kut teh. Kok opp, skru ned varmen, og la syde under kokepunktet i 1 ½ time, til kjøttet er mørt og mye av væsken er fordampet. Ta alt ut av gryta, samt det som er igjen av kraften. Tørk bunnen med litt kjøkkenpapir.

2

Ha gryta tilbake på plata på middels til høy varme, ha i olje og tilsett tørkede reker og surr i ca. 5 minutter. Tilsett løk, hvitløk, tørket chili og surr i 3 minutter. Ha i okra og la putre til møre, 3 minutter. Ha kjøttet, kraftbein og shitake tilbake i gryta med oyster sauce og ketjap manis. Bland godt og hell i det som er igjen av kraften. Kok videre i 1 minutt. Smak til. Ta av platen og topp med vårløk og koriander.