Next up Singapore - Haianese Chicken rice

Denne retten blir regnet som en nasjonalskatt i Singapore og er en av landets nasjonalretter, men blir aller oftest nevnt som selve nasjonalretten. Retten har også blitt kåret av CCN som nr. 45 av de 50 beste rettene i verden. Retten er ofte basert på en hel kylling som posjeres og kraften blir deretter brukt til koke risen i. Man spiser den med en frisk chilisaus med hvitløk, soyasaus og frisk agurk ved siden av.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kylling

Kok opp vann med ingefær, hele vårløk, salt og olje i en stor kjele. Legg i kyllingen, kok opp og skru ned varmen til rett under kokepunktet. La kyllingen trekke i ca. 15 minutter, til gjennomkokt. Trekk kjelen fra varmen og la trekke i 20 minutter. Ta opp og legg i isbad. Ta vare på kraften. Etter 10-15 minutter er kyllingen avkjølt. Sil av, pakk inn i plastfolie.

2

Ris

Skyll risen og bløtlegg den i 15 minutter. Ta av kyllingskinnet og ha det samt det som er av fett i en kjele på middels varme. La surre til fettet slipper litt. Ta opp skinn og eventuelt andre større biter. Sil vannet fra risen og ha i kjelen med kyllingfett. Hell i kraft fra kyllingen og fyll til vannet er et fingerledd over risen. Kok opp, skru ned varmen og dekk med lokk. La trekke til gjennomkokt.

3

Ingefær- og hvitløkssaus

Kjør ingefær og hvitløk i en liten kjøkkenmaskin ol, til en pasta. Varm olje i en liten kjele på middels varme og stek pastaen til den lukter godt, lett karamellisert. Smak til med salt.

4

Mørk og søt soyasaus

Ha sukker og vann i en liten kjele på middels varme og rør til sukkeret er oppløst og tykner litt, som sirup. Ha i soya og rør godt.

5

Chilisaus

Kjør chili, ingefær og hvitløk til godt hakket i en kjøkkenmaskin. Tilsett sesamolje, sukker, salt, limesaft og eddik og kjør noen ekstra sekunder. Ha en liten bolle og tilsett kyllingkraft, 1 ss om gangen, til en sausete konsistens.