Ovnsbakt pinnekjøtt med fenikkel og sort pepper. Hvite bønner, spinat og confiterte rotfrukter. Persilleskum

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Jostein Medhus

Fremgangsmåte

1

Ovnsbakt pinnekjøtt

(Legg pinnekjøttet i vann i 24 timer)
Rist krydderne i tørr stekepanne.
Kjøttet legges i en form og dryss over krydderet som er grovknust. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 180 °C i 30 min. Skru deretter ovnen ned til 130 °C og bak videre i 1,5 timer.

2

Hvite bønner

(Legg bønnene i vann over natten)
Bønnene kokes møre i lammekraft eller vann.
Smakes til med salt og pepper og vend inn spinat rett før servering.

3

Confiterte rotfrukter

Skrell og form rotfruktene.
Rotfruktene pakkes i 3 små vakumposer hver for seg med 1 ss smør i hver, vakumeres og dampes så i ovn på 95 °C til de er møre.

4

Persilleskum

Kjør sammen i blender og smak til. Skummes opp før servering.

5

Bønnene legges opp først, anrett pinnekjøttet på disse.
Legg så opp rotfruktene og avslutt med persilleskummet.