Oppskrift

Ovnsstekte kalkunvinger med black bean-saus og tropisk råkost

Oppskrift

Ovnsstekte kalkunvinger med black bean-saus og tropisk råkost

4-6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 °C. Lag black bean-saus til marinade. Skyll bønnene godt, finhakk hvitløk og fres alt i olje i noen minutter.

2. Bland sammen kyllingkraft, soyasaus, riseddik, sukker og Maizena og rør inn i sausen. La småkoke til sausen til tykner litt. Kjør ev. sausen litt glattere med en stavmikser, men la det være noen klumper igjen. Ha kalkunvingene i en ildfast form, pensle med sausen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

3. Finstrimle hodekål, gulrøtter og mango. Skjær reddikene i tynne skiver på en mandolin og vend alt sammen. La dressing ved å klemme ut saften av lime og røre sammen med sukker, fiskesaus, finrevet ingefær og salt til sukkeret er oppløst.

4. Hell over grønnsakene og server til kyllingvingene, gjerne med litt ekstra lime og frisk koriander.