Provencalsk kjøttgryte med hvitvin

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Skrell småløk og del bacon i biter. Ha olje og bacon i medium varm gryte og fres bacon til gyllent. Ta opp baconet og legg til side. Tilsett løk og brun løken i 5 minutter.

2. Finsnitt hvitløk, del fennikel, gulrot og sellerirot i biter, tilsett grønsakene i gryten, brun i ca. 5 minutter.

3. Skrell en remse appelsinskall, press ut saften av appelsinen og ha i gryten sammen med urter, hvitvin, kjøttkraft og sousvidekokt storfekjøtt. Legg på lokk og la småkoke i 30-40 minutter eller til grønnsakene er møre. Ta av lokket mot slutten av koketiden for å redusere væskemengden.

4. Skrell og del poteter i grove biter, kok i lettsaltet vann til møre. Hell av vannet og mos sammen med smør, melk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

5. Ta opp urte- buketten og appelsinskallet, og oksegryten server med potetmos og eventuelt ekstra bacon på toppen.