Salade niçoise er en salat av tomater, tunfisk, hardkokte egg, Niçoise-oliven og ansjos, servert med en vinaigrette. I vår salat har vi brukt kylling
i stedet for tunfisk, som er den klassiske.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kylling
Gi kyllingen en deilig stekeskorpe ved å steke dem raskt i en middels varm panne med smør, timian og klemte hvitløksfedd.
2
Salat
Del poteter og tomater i to, samt reddiker og rødløk i tynne skiver. Ha i en stor bolle. Kok asparges knapt møre og avkjøl raskt i iskaldt vann. Tørk av og ha i bollen. Vend inn salatmiks og oliven. Del kyllingbrystene i skiver og legg i salaten. Del egg og legg på toppen.
3
Sennepsvinaigrette
Ha sennep, eggeplomme, eddik, salt og pepper i en bolle og pisk godt sammen. Hell olje i en tynn stråle mens du pisker så godt du kan. Drypp over vinaigretten og dryss over finhakket gressløk.