Spansk Chorizopølse med hvite bønner og bakte tomater

Fremgangsmåte

1

Skyll bønnene godt, ha i en kjele og hell på vann. La ligge i bløt i minimum 8 timer, gjerne over natten.

2

Kok opp med 1 ss salt og skum av. Del gulrot og løk i grove biter og ha det i sammen med knust hvitløk, laurbær, pepper, urter og olivenolje. Kok opp og la det så vidt småkoke, salt gjerne mer underveis. Avhengig av størrelsen på bønnene når det kommer til koketid, men smak på dem etter 20 minutter. Bruker du store bønner, kan det ta opptil 90 minutter. Pass på at de ikke blir overkokt slik at de blir helt most. La bønnene avkjøle lett i sin egen kraft.

3

Tomater

Bak dem i ovn på 220 °C i 10 minutter, til de sprekke litt opp.

4

Spansk Chorizopølse

Snitt pølsene og stek dem i panne til de er gjennomvarme.

Andre oppskrifter med Chorizopølse