4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Smørstekt sopp
Rens og del sopp i biter. Varm smør i en stor panne, tilsett sopp og stek på middels varme til soppen er gyllen. Tilsett hvitløk og urter. Smak til med salt og pepper, og fjern urtekvister før servering.
2
Trøffelmajones
Ha egg, dijonsennep, eddik, olje, trøffelolje, salt og pepper i en høy, smal beholder. Sett stavmikseren i bunnen og kjør til majones. Smak til med mer trøffelolje, salt, pepper og eddik hvis det trengs.
3
Steak Haché
Vær forsiktig når du tar Steak Haché ut av pakken. Bruk gjerne stekespade. Varm olje i en stekepanne og brun Steak Haché på begge sider til mørk gyllen. Tilsett smør, dra pannen av varmen og øs med smør. La hvile i pannen.
4
Montering og servering
Rist burgerbrød på snittsidene, legg på trøffelmajones, salat og stekt sopp. Legg på Steak Haché, topp med brie og syltet løk.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.