Steambuns med svinenakke, syltet agurk og sprøstekt løk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Varm svinenakken etter anvisning på pakken. Riv i biter med en gaffel og vend med hoisinsaus. Server i steambuns med finstrimlet salat, syltet agurk, sprøstekt løk og hakket chili.

2

Syltet agurk

Del agurk i tynne strimler. Vend med eddik, olje, salt og sukker. La marinere i ca. 10 minutter.

3

Steambuns

Rør sammen gjær, vann og litt sukker og la stå i 5 minutter. Rør inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver og salt og kna til en smidig deig. Dekk til med plast og la heve i ca. 1 time.

Del deigen i emner på ca. 50 g, trill til kuler og kjevle til ovaler. Pensle begge sidene med olje og brett i to. Dekk med plast og etterhev i 30 minutter.

Sett en bambusdamper eller dampgryte over kokende vann. Legg steambuns i, gjerne på bakepapir prikket med hull og la dampe i 10-12 minutter eller til gjennomkokt. Gjør dette i puljer til alle er dampet ferdige.