Subs med Meksikanske kjøttboller, Pico de gallo, guacamole og syltet rødløk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Subs:

Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle og rør ut. Tilsett mel og salt og elt til en smidig deig. Dekk til og la heve til dobbel størrelse. Del deigen i 4 emner og trill til tykke pølser. Legg på stekebrett med bakepapir, dekk til og la heve 30-40 minutter.

Forvarm ovnen til 220°C. Snitt brødene, pensle med pisket egg og strø med sesamfrø.

Stek i 20-25 minutter og avkjøl på rist.

2

Syltet rødløk:

Skrell, del løk i tynne skiver og legg i en bolle. Kok opp vann, sukker og eddik, til sukkeret er oppløst. Hell laken over løken og la stå til avkjølt.

3

Pico de gallo:

Del tomater i to og fjern kjernehus. Hakk tomatene til små terninger og ha i en bolle.

Finhakk rødløk og koriander, bland med tomat og smak til med lime, chipotlesaus og salt.

4

Guacamole:

Knus avokadokjøttet med gaffel på en fjøl, press over lime og en klype salt. Bland godt.

5

Kjøttbollene:

Stek kjøttbollene i litt vegetabilsk olje til gylne og gjennomvarme.

6

Server kjøttbollene i subs med guacamole, Pico de gallo, syltet rødløk og et dryss koriander.