Surdeigsbrød-panert snitzel av Urfe mørbrad med frisk betesalat og søtpotetpuré

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Skrell og del søtpotet og potet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

2

Bank mørbradskivene flate og møre med en kjøtthammer. Ha mel, salt og pepper i en dyp tallerken. Pisk egget lett og ha i en annen dyp tallerken og ha finraspete brødsmuler i en tredje. Vend kjøttskivene i mel, så egg og så brødsmuler.

3

Stek kjøttet raskt på begge sider på høy varme i en panne med smør.

4

Skrell betene og skjær beter, fennikel og reddiker i tynne skiver på en mandolin. La de ligge litt i isvann så de holder seg sprø. Tørk av og vend med kjørvel, salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

5

Server kjøttet med søtpotetmos og betesalat.