Surdeigsbrød-panert snitzel av Urfe mørbrad med frisk betesalat og søtpotetpuré

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Skrell og del søtpotet og potet i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

2. Bank mørbradskivene flate og møre med en kjøtthammer. Ha mel, salt og pepper i en dyp tallerken. Pisk egget lett og ha i en annen dyp tallerken og ha finraspete brødsmuler i en tredje. Vend kjøttskivene i mel, så egg og så brødsmuler.

3. Stek kjøttet raskt på begge sider på høy varme i en panne med smør.

4. Skrell betene og skjær beter, fennikel og reddiker i tynne skiver på en mandolin. La de ligge litt i isvann så de holder seg sprø. Tørk av og vend med kjørvel, salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

5. Server kjøttet med søtpotetmos og betesalat.