Svinecarré med bakt fennikel og rosenkål

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Kok opp potetskivene med fløte, melk, salt og pepper i ca. 10 minutter.

2

Fordel potetblandingen i 4 smurte ildfaste porsjonsformer og strø ost på toppen. Stek i ovnen på 220 °C i 15-20 minutter eller toppen er gyllen.

3

Renskjær og puss beina på svinecarréen. Gni kjøttet med sennep og krydre med salt og pepper. Surr kjøttet sammen med hyssing og fest rosmarin til fettlokket. Brun på alle sider i en varm stekepanne eller på grill.

4

Ha kjøttet i en ildfast form med hvitløkfedd, fennikel delt i båter og rosenkål delt i to. Kok ut stekepannen med 1 dl vann og hell i formen. Stek i ovnen på 130 °C til en kjernetemperatur på 68 °C.

5

La kjøttet hvile og server med fløtegratinerte poteter.