Oppskrift

Svinecarré med bakt fennikel og rosenkål

Oppskrift

Svinecarré med bakt fennikel og rosenkål

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Kok opp potetskivene med fløte, melk, salt og pepper i ca. 10 minutter.

2. Fordel potetblandingen i 4 smurte ildfaste porsjonsformer og strø ost på toppen. Stek i ovnen på 220 °C i 15-20 minutter eller toppen er gyllen.

3. Renskjær og puss beina på svinecarréen. Gni kjøttet med sennep og krydre med salt og pepper. Surr kjøttet sammen med hyssing og fest rosmarin til fettlokket. Brun på alle sider i en varm stekepanne eller på grill.

4. Ha kjøttet i en ildfast form med hvitløkfedd, fennikel delt i båter og rosenkål delt i to. Kok ut stekepannen med 1 dl vann og hell i formen. Stek i ovnen på 130 °C til en kjernetemperatur på 68 °C.

3. La kjøttet hvile og server med fløtegratinerte poteter.