Take-away - Fårikål

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Skyll kjøttet først, slik at du fjerner urenheter.

2

Rens og del kål i store båter. Nå kan du enten velge å koke kålen sammen med kjøttet, koke noe av kålen sammen med kjøttet, eller velge å koke kål helt til slutt, slik at den beholder en frisk farge og ikke blir supermyk og veldig godt kokt. Dette er en smakssak.

3

Legg kjøttet i en stor kjele, dryss på med salt og pepper og legg i noen urtekvaster. Hell i kaldt vann til det dekker. Kok opp og fjern skum underveis. Sett ned temperaturen slik at gryta bare småputrer, i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.

4

Kok poteter og legg i kålbåter på toppen av gryta de siste 5-10 minuttene, alt ettersom hvordan sprø og grønn du ønsker kålen. Server med urtedryss og poteter.