4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bløtlegg skåldede mandler i mandelmelk i kjøleskapet over natten. Kjør i en blender til en tykk saus. Smak til med sitronsaft, lønnesirup, salt og pepper. Spe eventuelt med mer mandelmelk eller litt fløte om den blir for tykk.
2
Skjær entrecôten i tykke skiver, krydre med salt og pepper, og stek eller grill på høy varme med litt olje, snu og ha ev. smør, most hvitløk og urter i pannen og øs smøret over kjøttet. La hvile i 5-10 minutter.
3
Fjern tykke stilker og del grønnkål i mindre biter. Fres raskt i en panne med olje, 2-3 minutter. Server kjøttet med braisert grønnkål, mandelkrem og et dryss flakede mandler.
Andre oppskrifter med urfe

Langtidskokt Urfe høyrygg med øl
Oppskrift

Roastbiffsandwich av Urfe flatbiff med ramsløkmajones
Oppskrift

Urfe kjøttkaker med grillet nykål og sjysaus
Oppskrift

Urfe ytrefilet med jordskokkchips, byggrynsalat og rødbetkompott
Oppskrift

Øl-braisert kjøttgryte av Urfe med brytebrød
Oppskrift

Helstekt Urfe indrefilet med potetkake og saltbakte beter
Oppskrift

Surdeigsbrød-panert snitzel av Urfe mørbrad med frisk betesalat og søtpotetpuré
Oppskrift