Vietnamesisk nudelsalat med biff - Bún Bò Xào

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av og skyll i kaldt vann. Sett til side.

2. Finhakk sitrongress fra bunnen og så langt opp hvor det lilla i kjernen blir borte. Ha 2 ts av det i en bolle sammen med storfekjøtt. Spar på resten. Finhakk hvitløk og ha det i kjøttet sammen med 2 ss fiskesaus.
Sett til side og la det godgjøre seg.

3. Del løk i skiver og sett til side. Del agurk på langs, så i biter. Rull urtene sammen til en rull i hånden og snitt fint.

4. Fordel nudlene i 4 boller. Dryss på bønnespirer, agurkbiter og mesteparten av urtene.

5. Varm opp en panne på middels til høy varme og ha i olje, resten av sitrongresset og den skivede løken. Rør et par ganger og ha i kjøttet. La surre til kjøttet er brunet. Tilsett 1 ss fiskesaus og rør godt. Fordel kjøttet i bollene, dryss over mer urter og hakkede peanøtter. Server med Nuoc Cham.

6. Nuoc cham:
Bland sammen alle ingrediensene og rør til sukkeret er oppløst.