Vridd urte- og hvitløkskrans

Fremgangsmåte

1

Varm melk til 37 °C, ha i bakebolle og bland inn gjær, mel, honning, egg og 500 g hvetemel. Kjør deigen smidig i kjøkkenmaskin, 4-5 minutter, tilsett 2 ss smør og kjør noen minutter til. Hvis deigen fortsatt er klissete, tilsett gradvis litt mer mel, til deigen er fast, men samtidig smidig og myk.

2

Dekk til og la heve til dobbel størrelse.

3

Bland resten av smøret med parmesan, presset hvitløk og urter.

4

Slå ned deigen og ha den på lett melet benk. Kjevle til ca. 30 x 45 cm stort rektangel og fordel smøret over det hele.

5

Rull fra langsiden, til en pølse, rull så tett som mulig. Klem skjøten litt sammen ved enden og legg pølsa med skjøten ned. Bruk en skarp kniv og del pølsa på langs nesten helt opp, la være igjen noen cm som holder den fortsatt sammen. Vri slik at snittdelene snus opp, slik at de syntes. Kryss nå delene over hverandre, som en flette, slik at det nå er en lang vridd pølse. «Knyt» sammen, som en kjempestor kanelbolle og løft over på bakepapir på et bakebrett. Dekk til og la heve i 45 minutter

6

Forvarm ovn til 180 °C. Bak i 30-40 minutter, til gyllen. Pensle med litt smør og legg på rist.