Vi gir deg (minst) 8 gode grunner til å sette storfe mørbrad på menyen!

NP Inspirasjon Storfe Mørbrad
Tapasfjøl med mørbrad

Mørbrad er en råvare som ofte blir litt glemt. Men det er egentlig en veldig anvendelig stykningsdel som kan brukes til både biffer, helsteking, tranchering og mye mer. Her gir vi deg inspirasjon til å sette den glemte råvaren på din meny.

Fakta om Storfe Mørbrad

Mørbrad er det møre, saftige kjøttstykket som sitter mellom filetkammen (enden av ytre- og indrefileten) og lårsteken. Kjøttet er mørt, magert og finfibret - og egner seg svært godt til både biff og andre retter. den har en veldig god kjøttsmak - og mørhet på linje med en ytrefilet, men ofte mer stabil mørhet enn ytrefileten.

Mørbraden har en sene som sitter omtrent midt i. man bør fjerne senen før man bruker råvaren. Dette er en kjapp, enkel jobb. se hvordan du gjør det i vår inspirasjonsfilm.

En hel mørbrad består av 2/3 mørbradbiff of 1/3 mørbradfilet.
Vekten på en hel mørbrad er i snitt 2,4 kg; ca 1,6 kg mørbradbiff og ca 0,8 kg mørbradfilet.

Ved å dele mørbraden i tilnærmet 3 like stykker (mørbradfilet og mørbradbiff delt i to på langs) og surre/binde opp; gir svært god porsjonskontroll.

Sjekk ut våre inspirasjonsfilmer!

Våre flinke kokker Birger og Geir Magnus viser deg her bearbeiding av råvaren storfe mørbrad (og lenger ned kan du se tilberedning)

MANGE BRUKSOMRÅDER
Storfe mørbrad er en meget anvendelig stykningsdel som kan brukes til blant annet:

• Biffer: hovedrett • steak sandwich

• Helsteking: roastbiff • tranchering på buffet/front cooking

• Tranchert: som topping på biffsalat • pastaretter • biffsnadder • grillspyd • pizzatopping (enten i små stykker eller tranchert og lagt på ved servering)

• Tartar og carpaccio

• God, gammeldags løvbiff

Storfe mørbrad

GOD TILGANG PÅ RÅVARE

Storfe mørbrad er en stykningsdel det finnes rikelig tilgang på, slik at det ikke er fare for mangel på råvare. Mørbraden veier Oftest mellom 2-3 kg, så du får mange porsjoner ut av én mørbrad.

NORSK OPPRINNELSE

Alle produkter merket med Gilde inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er foredlet av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.

Sjekk ut våre inspirasjonsfilmer!

Våre flinke kokker Birger og Geir Magnus inspirerer deg her til ulik tilberedning av storfe mørbrad.