Fremgangsmåte
1
Sett ovn på 120 °C. Finn det naturlige skillet mellom mørbradbiff og mørbradfilet, og del de fra hverandre i senen som sitter mellom. Fjerne senen. Del mørbradbiff i to på langs, da blir det tre tilnærmet like kjøttstykker.
2
Varm opp olje i en stekepanne på middels til høy varme. Krydre mørbraden og brun den over det hele i pannen. Ha smør i underveis.
3
Legg i ildfast form og stek til ønsket kjernetemperatur, 60-65 °C, ca. 1-1,5 time. Ta vare på stekesjyen til sausen.
4
Bakt sellerirot
Vask og bak sellerirøtter helt møre i stekeovn på 180°C i ca. 1 time.
5
Aspargesbønner
Kok opp bønnene og kok al dente. Ha i en bolle og bland inn resten av ingrediensene.
6
Persillesmør
Bland sammen smør, hvitløk, persille og løk med en gaffel og smak til med noen dråper hvitvinseddik.
7
Peppersaus
Rist pepperkorn i en varm tørr panne. Knus halvparten grovt i en morter og sett til side.
8
Finhakk sjalottløk og fres i smør til mykt.
9
Hakk 1/3 av den grønne pepperen og ha hel og hakket grønn pepper sammen med løk og surr noen minutter til.
10
Tilsett vin og sukker og reduser til 1/3.
11
Ha i fløte og kraft og kok inn til ønsket konsistens.
12
Bland inn ristet pepper. Smak til med salt og Worcestersaus.
Andre oppskrifter med mørbrad

Mørbrad med spekeskinkeaioli

Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus

Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa

Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri

Dudefood: Burger - know your meat!

Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin

Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat

Kushuyaki eller Yakitori
