BBQ: Koreansk “Umami Blend”-burger med kimchi og chilidip

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Sursøt chilisaus

Kjør chili, salt og hvitløk i en matprosessor til det er en grov masse. Fres raskt i olje og hell over juice, eddik og sukker. La småkoke i 10 minutter. Rør ut maisenna i kaldt vann og visp inn i sausen. La sausen koke i noen minutter til den tykner. Hell over på glass og oppbevar i kjøleskapet.

2

Burgere

Pensle burgere med olje og BBQ-saus, krydre med salt og pepper. Grill burgere på direkte varme i ca. 4 minutter på hver side. Stek speilegg i olje.

3

Grill burgerbrød og anrett burgere på brød med majones, salat, kimchi og speilegg. Server med sursøt chilisaus.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.