Umami Blend Burger med Taleggio, ruccula, syltet rødløk og urtemajones

Fremgangsmåte

1

Syltet rødløk

Kok opp vann, sukker, eddik og ingefær. La det småkoke til sukkeret er oppløst.

Rens og kutt løk i tynne skiver. Ha over i laken og la det stå slik til avkjølt.

2

Aioli

Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe el. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.

3

Varm olje i en stekepanne, krydre burgere med salt og pepper og stek dem brune på begge sider.

4

Varm opp burgerbrød i brødrister, i ovn eller i pannen.

5

Anrett burgere på brød med tilbehøret.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.