4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bland sammen lammekjøttdeig, oregano, egg, salt og pepper i en bolle.
2
Kjør urter, chili, hvitløk og grovt revet sitronskall i en blender til godt hakket. Ha det i bollen med kjøttdeig. Smuldre over fetaost og bland lett med hendene.
3
Del i fire emner og form til burgere. Stek burgerne i olje til de får en fin stekeskorpe og er gjennomstekte. La hvile noen minutter.
4
Grillede grønnsaker
Kutt aubergine og squash i tynne skiver på langs. Del paprika i store biter. Varm opp en grillpanne og pensle på litt olje. Grill grønnsakene til de får grillstriper. Legg til side.
5
Tzatziki
Riv agurk grovt og legg i et dørslag. Strø på salt og la stå i 10 minutter. Press ut så mye vann du kan. Ha i en bolle og bland inn yoghurt, hakket mynte og sitron.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Burger med basilikumaioli
Burger med fetakrem og løkringer
Burger med ovnsbakte poteter
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Burger med marinerte tomatskiver
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Burrito med brisket-deig
Pasta med biff- og soppbolognese
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites