Gyoza med kylling og dipsaus med ingefær

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Disse er så gode at du ikke klarer å stoppe… De er ofte fylt med kvernet svinekjøtt, kål, sopp og smaksatt med det du ønsker selv. I Japan er hvitløk ofte brukt, men de finnes i like mange varianter som det finnes kjøkken. Ved siden av serveres ulike sauser basert på for eksempel soyasaus og riseddik.

TIPS! La pakken med gyoza-ark tine på benken mens du lager fyllet.

1. Finsnitt kinakål, ha den i en bolle og bland inn ½ ts salt. Sett til side.

2. Ha kyllingkjøttdeigen i en annen bolle. Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland inn i kyllingkjøttdeigen med soyasaus, sesamolje, litt nykvernet pepper og en klype salt. Klem ut så mye vann av kinakålen du klarer og bland kålen inn i kjøttfarsen.

3. Ha et glass med vann i nærheten. Ta et gyoza-ark i hånden og legg 1 ts av fyllet i midten. Bruk en finger, dypp den i vannet, fukt kanten på «arket» og brett over slik at den blir forseglet. Klem kanten godt sammen, gjerne ved å lage overlappende folder langs kanten. Legg de ferdige dumplingsene over på et bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

4. Varm opp en stekepanne med lokk på middels høy varme. Ha i litt olje, legg i 8-10 dumplings. La steke til de har fått en gyllen side. Snu og la surre 1 minutt til.

5. Hell over 0,5- 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet er fordampet. Ha over på serveringsfat. Gjenta med de resterende dumplingsene. Server med dip-saus.

6. Dipsaus med ingefær: Rør sammen alle ingrediensene og server til stekt gyoza.