Gyoza med svinekjøtt og dipsaus med hvitløk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Disse er så gode at du ikke klarer å stoppe… De er ofte fylt med kvernet svinekjøtt, kål, sopp og smaksatt med det du ønsker selv. I Japan er hvitløk ofte brukt, men de finnes i like mange varianter som det finnes kjøkken. Ved siden av serveres ulike sauser basert på for eksempel soyasaus og riseddik.

TIPS! La pakken med gyoza-ark tine på benken mens du lager fyllet.

1. Finhakk sopp, koriander, vårløk og hvitløk, og ha det i en bolle sammen med svinekjøttdeigen. Bland inn soyasaus, sesamolje, revet ingefær, riseddik, pepper og chili.

2. Ha et glass med vann i nærheten. Ta et gyoza-ark i hånden og legg 1 ts av fyllet i midten. Bruk en finger, dypp den i vannet, fukt kanten på «arket» og brett over slik at den blir forseglet. Klem kanten godt sammen, gjerne ved å lage overlappende folder langs kanten. Legg de ferdige dumplingsene over på et bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

3. Varm opp en stekepanne med lokk på middels høy varme. Ha i litt olje, legg i 8-10 dumplings. La steke til de har fått en gyllen side. Snu og la surre 1 minutt til.

4. Hell over 0,5- 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet er fordampet. Ha over på serveringsfat. Gjenta med de resterende dumplingsene. Server med dip-saus.

5. Dipsaus med hvitløk: Rør sammen alle ingrediensene og server til stekt gyoza.