4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær løk i tynne skiver og fres i en gryte med smør til godt brunet, ca. 15 minutter. Rør hele tiden. Dryss over salt og sukker og fres videre i 1 minutt. Hell på øl og la koke ned til all væsken har fordampet og stek videre til løken er karamellisert.
2
Sprøstek bacon og la renne av seg på kjøkkenpapir. Krydre burgeren med salt og pepper og grill på begge sider til medium stekt.
3
Legg blåmuggost på toppen av hver burger og la ligge under lokk på indirekte varme noen minutter slik at osten smelter.
4
Del burgerbrød i to, monter med aioli, karamellisert løk, stekt bacon og burger med blåmuggost.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger

Burger med basilikumaioli

Burger med fetakrem og løkringer

Burger med ovnsbakte poteter

Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter

Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw

Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos

Burger med marinerte tomatskiver

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer

Hamburger med avokado- og mangosalsa

Burrito med brisket-deig

Pasta med biff- og soppbolognese

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
