4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Pickles
Rens og kutt gulrøttene i tynne skiver, småløk i to på langs. Del blomkål i buketter. Vask og tørk vårløk og del i tre. Kok opp laken unntatt krydderne.
Legg grønnsakene i. Kok opp på ny.
Ha stjerneanis, sennepsfrø og allehånde i et stort syltetøyglass. Hell den varme blandingen over. Skru på lokket.
Avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.
2
Kalkunfilet
Skjær fileten i skiver og bruk den kald eller varm skivene i convectionovn (stek+damp) på 160 °C i ca. 10 min.
3
Ramsløkdressing
Pisk eggeplommer med sitronsaft og skall til luftig konsistens.
Spe forsiktig med olivenolje i en tynn stråle vekselvis med ramsløkpuré mens du pisker til majoneskonsistens. Ikke spe for fort.
Visp opp seterrømme med gaffel og vend den forsiktig inn i majonesblandingen.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker til slutt.
4
Anretting
Skjær kalkunkjøttet i tynne skiver. Vask, rens og tørk salatbladene.
Anrett sandwichen ved å legge en rugbrødskive på porsjonsfat eller tallerken.
Legg på salatblad, kalkun, tomat, agurk, bacon, gruveost og en skive til slutt.
Server med ramsløkdressing og pickels.
Andre oppskrifter med kalkunfilet

Kalkunfilet med blomkålrisotto

Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat

Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk

Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær

Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet

Kalkunpålegg med grønnkål-chips

Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter

Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos

Tom yam suppe med kalkun og nudler

Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
