4-6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Del høyryggen i store biter. Brun dem i omganger i en stor, varm gryte.
2
Del løk i tynne skiver, ha olje i den samme gryta og stek løken myk, ca. 8 minutter. Ha i knuste hvitløkfedd, chipotle, stjerneanis, koriander, spisskummen, pepper, kanel og fersk ingefær i skiver. La surre i 5 minutter.
3
Hell i tomater, vineddik og vann. La småkoke i 10 minutter. Legg i kjøtt, sett på lokk og sett gryta i ovnen på i 40 minutter. Skru ned temperaturen til 100 °C og la gryta stå i minimum 8 timer eller over natten.
4
Server med kokt ris, couscous, potetstappe eller med godt landbrød og salat.
Andre oppskrifter med høyrygg
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Ferskt kjøtt med rotgrønnsaker, sursøt løksaus og poteter
Oppskrift
Burger med bacon og fennikel-slaw
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift