Trendingrediens: Ruby Chocolate

Hero badge rubychocolate
Bakgrunn rosa

Den nye sjokoladetypen er her! Lenge hadde vi 3 grunntyper sjokolade – hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade, men i 2017 introduserte den belgisk-sveitsiske sjokoladeprodusenten Barry Callebaut en helt ny type sjokolade, nemlig Ruby Chocolate. De kaller det selv «den første unike sjokoladeoppdagelsen på 80 år».

Inspirasjon

Ruby Chocolate
Ruby Chocolate - den nye sjokoladetypen
Ruby Chocolateshake
Ruby Chocolateshake med donuts
Ruby Chocolatekake3
Ruby Chocolatekake
Ruby Chocolatekake2
Ruby Chocolatekake
Ruby Chocolate3
Ruby Chocolatecake
Ruby Chocolate2
Ruby Chocolate - den nye typen sjokolade
Ruby Chocolateshake2
Ruby Chocolateshake

Trendingrediens: Ruby Chocolate

Den nye sjokoladetypen

Hvordan denne sjokoladen blir laget er en nøye bevart hemmelighet, men det brukes spesielt utvalgte sør-amerikanske og afrikanske kakaobønner, «Ruby Cocoabean». Dette sies å være grunnen til den rosa fargen. Den er ikke tilsatt fargestoff eller smak. Sjokoladen har en unik smak som kan minne om hvit sjokolade, men med en fruktig, lett sur tone. Omtrent som en hvit sjokolade tilsatt litt syrlig bringebær… Siden produksjonsmetoden er en vel bevart hemmelighet, har det oppstått en del spekulasjoner rundt hvordan Callebaut egentlig har kommet frem til rosa sjokolade uten å tilsette farge. En av teoriene går ut på at den er laget av ufermenterte kakaobønner, som kan ha en naturlig rød-rosa farge.

En annen er at bønnene blir behandlet med syre eller liknende i produksjonsprosessen. Men inntil videre holder produsenten kortene tett til brystet. Sjokoladen ble lansert først i noen utvalgte markeder; Frankrike, Belgia først. Deretter Australia og Japan. Den rosa fargen inviterer til å lage helt unike kombinasjoner og ideer til konfekt, bakverk og desserter. I følge produsenten selv, passer Ruby chocolate godt sammen med fruktige smaker som jordbær, bringebær, yuzu og mandel. I tillegg anbefaler de å teste den sammen med wasabi, kaviar og til og med røkt ål(!). Vi lar det være opp til deg å teste det siste der, men vi i Nortura PROFF har vært så heldige å få kloa i en pakke med denne spennende sjokoladenyheten. Her har vi testet den ut på noen søte fristelser. (Tips! Vi kjøpte den hos Pals...)

Ruby Chocolate fakta

• Den fjerde typen sjokolade etter hvit-, mørk- og melkesjokolade.
• Lansert i 2017 av sjokoladeprodusenten Barry Callebaut.
• Laget av Ruby kakaobønner.
• Inneholder minimum 47,3 % kakaostoff (basert på Codex chocolate standard).
• Fruktig, lett syrlig smak.
• Deilig rosa farge.

Ruby Chocolate bredde