Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Bangbangji er posjert kylling med sesamsaus over. Den serveres oftest kald sammen med frisk agurk sammen med andre småretter. Den kan også serveres sammen med ris som en komplett rett.

1. Posjer kyllingen først. Kok opp vann med grovt hakket vårløk, revet ingefær, Chinese cooking wine og en klype salt. Legg i kyllingen, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ta gryten vekk fra platen og sett kjelen til side. La kyllingen avkjøle seg noe i vannet.

2. Rist sesamfrø lett i en varm, tørr stekepanne. Hakk peanøtter.

3. Del vårløk i biter på ca. 8 cm og snitt i tynne staver. Del hele agurk i biter på ca. 8 cm, del så i skiver på langs og så i tynne staver. Legg agurk og vårløk i iskaldt vann.

4. Lag sesamdressing ved å røre sammen alle ingrediensene i en bolle.

5. Ta opp kyllingen fra væsken og slå løs på den med et kjevle eller liknende slik at fibrene løses opp. Riv kjøttet fra hverandre i biter.

6. La agurk og vårløk renne av seg og ha over i en salatbolle. Fordel kyllingen utover, drypp over dressing og dryss over ristede sesamfrø samt knuste peanøtter.