4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.
2
Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Reduser til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.
3
Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.
4
Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.
5
Del mørbrad i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side. Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.
6
Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.
Andre oppskrifter med mørbrad
![Mørbradfilet med spekeskinkeaioli](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/492985/Trend-Tradisjon-Norsk-biff-Morbradfilet-med-spekeskinkeaioli-no021811_jpg.jpg)
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
![Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Tapasfjøl-med-mørbrad.jpg)
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
![Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Lam-mørbrad-frå-hardanger.jpg)
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
![Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Storfe-mørbrad-board-3840x3070.jpg)
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
![«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Mørbrad-med-bakt-sellerirot.jpg)
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift
![Dudefood: Burger - know your meat!](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/477416/Know-your-meat-Dudefood-no019555.jpg)
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
![Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/491302/Langtidsstekt-lammelar-med-hvitlok-ansjos-og-rosmarin.jpg)
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
![Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/HAWAII_Plate-Lunch-1559.jpg)
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
![Kushuyaki eller Yakitori](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/381738/YAKITORI-bredde.jpg)
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
![Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Lammemørbrad-med-karamellisert-kålrotkrem.jpg)
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift