Plate lunch: Typisk hawaiisk lunsj som spores tilbake til slutten av 1800-tallet da plantasjene måtte sloss om arbeidskraften og dermed om å tilby den beste lunsjen. Serveres tradisjonelt med hvit ris, makaronisalat og valgfritt kjøtt eller fisk.
6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Biff teryaki
Del kjøttet i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha i en ildfast form sammen med kjøttet. Pakk plast over og legg kaldt over natten, eller minst 4 timer.
Sett ovnen på 200 °C og stek hele
formen med marinade i ovnen
i 1 time. Snu kjøttet underveis.
Ca. 10 minutter før kjøttet er
ferdig, kan du helle av det som
er overflødig av marinaden.
Du kan eventuelt grille kjøttet
uten marinade.
La kjøttet hvile i 10 minutter og
skjær i skiver på tvers.
Server med grovhakket vårløk
og sesamfrø, kokt ris og
makaronisalat.
2
Kylling kabobs
Skjær kyllingfiletene i passelige biter.
Bland soyasaus, brunt sukker,
mirin, sesamolje, revet ingefær og
finhakket hvitløk i en ildfast form.
Rør så sukkeret løser seg litt.
Hell i juicen fra ananasboksen
(evt bare ananasjuice),
ha i kyllingbitene og dekk med
plast. La marinere natten over,
eller minst 2 timer.
Tre kyllingbiter på 8 grillspyd.
Grill på medium varme i 15-20
minutter, snu jevnlig.
Server med kokt ris og
makaronisalat.
3
Frisk makaronisalat
Kok makaroni med salt i vannet etter anvisning på pakken. Bland eddik, brunt sukker, salt og pepper.
Sil vannet av pastaen og rør inn eddik så
den får trekke godt inn.
Skjær rødløk og selleri i tynne skiver, hakk chili og vårløk. Bland grønnsakene med makaroni og server.
Andre oppskrifter med mørbrad
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Dudefood: Burger - know your meat!
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Kushuyaki eller Yakitori
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Andre oppskrifter med kyllingfilet
Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Ramen med Livèche kyllingfilet
Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Asiatisk kyllingsuppe
Kylling Shawarma
Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Sitronkylling i form
Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Fajitas med kylling
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Popcorn-Livèche med sursøt dip
Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Fylt kyllinglår med risotto
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Hawaii - Huli huli kylling
Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Livèche-schnitzel panert på tre måter
Kushuyaki eller Yakitori