Plate lunch: Typisk hawaiisk lunsj som spores tilbake til slutten av 1800-tallet da plantasjene måtte sloss om arbeidskraften og dermed om å tilby den beste lunsjen. Serveres tradisjonelt med hvit ris, makaronisalat og valgfritt kjøtt eller fisk.
6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Biff teryaki
Del kjøttet i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha i en ildfast form sammen med kjøttet. Pakk plast over og legg kaldt over natten, eller minst 4 timer.
Sett ovnen på 200 °C og stek hele
formen med marinade i ovnen
i 1 time. Snu kjøttet underveis.
Ca. 10 minutter før kjøttet er
ferdig, kan du helle av det som
er overflødig av marinaden.
Du kan eventuelt grille kjøttet
uten marinade.
La kjøttet hvile i 10 minutter og
skjær i skiver på tvers.
Server med grovhakket vårløk
og sesamfrø, kokt ris og
makaronisalat.
2
Kylling kabobs
Skjær kyllingfiletene i passelige biter.
Bland soyasaus, brunt sukker,
mirin, sesamolje, revet ingefær og
finhakket hvitløk i en ildfast form.
Rør så sukkeret løser seg litt.
Hell i juicen fra ananasboksen
(evt bare ananasjuice),
ha i kyllingbitene og dekk med
plast. La marinere natten over,
eller minst 2 timer.
Tre kyllingbiter på 8 grillspyd.
Grill på medium varme i 15-20
minutter, snu jevnlig.
Server med kokt ris og
makaronisalat.
3
Frisk makaronisalat
Kok makaroni med salt i vannet etter anvisning på pakken. Bland eddik, brunt sukker, salt og pepper.
Sil vannet av pastaen og rør inn eddik så
den får trekke godt inn.
Skjær rødløk og selleri i tynne skiver, hakk chili og vårløk. Bland grønnsakene med makaroni og server.
Andre oppskrifter med mørbrad

Mørbrad med spekeskinkeaioli

Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus

Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa

Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips

«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri

Dudefood: Burger - know your meat!

Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin

Kushuyaki eller Yakitori

Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Andre oppskrifter med kyllingfilet

Fettuccine Alfredo med kyllingfilet

Ramen med Livèche kyllingfilet

Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos

Livèche Kyllingfilet med kremet pesto

Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon

Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål

Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat

Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat

Asiatisk kyllingsuppe

Kylling Shawarma

Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)

Sitronkylling i form

Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus

Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing

Fajitas med kylling

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke

Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa

Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones

Philly cheese Livèchekyllingsandwich

Popcorn-Livèche med sursøt dip

Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør

Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn

Asiatisk currysuppe med Livèchekylling

Fylt kyllinglår med risotto

Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat

Hawaii - Huli huli kylling

Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets

Kjøttpai med lam, kylling og svin

Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon

Livèche-schnitzel panert på tre måter

Kushuyaki eller Yakitori
