Kushuyaki eller Yakitori

Kushiyaki betyr grillede spyd. På en izakayameny finner du ofte et bredt utvalg av ulike kjøttslag (oftest kylling, storfe og svin), fisk, tofu og grønnsaker. De spises tradisjonelt med hendene, rett fra spydet. Yakitori er kylling på spyd som grilles over kull. Kjøttet er ofte smaksatt med saus eller marinade. Rettene er beregnet til 4 personer som en del av et større måltid. Trespyd må ligge i vann 30 minutter før de skal varmebehandles. Man pensler gjerne spydene med marinaden halvveis under grillingen. Resten av marinaden kan serveres ved siden av til slutt, sammen med Schichimi togarashi, som er et japansk 7 spice-krydder med bl.a. sesam, appelsinskall, nori, chili og pepper.

Fremgangsmåte

1

Marinade

Ha de flytende ingrediensene i en kjele og kok opp. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp.

2

Finsnitt ingefær, vårløk og hvitløk og ha det i gryten. La det småkoke på middels til høy varme til sausen er redusert til det halve, 15-20 minutter. Sausen skal bli tykkere og blank. La den stå i 5 minutter.

3

Sil av sausen og ha den i en bolle. Pensle spydene med marinaden underveis i grillingen og server resten av marinaden ved siden av.

TIPS! Sausen kan oppbevares i over 1 måned i kjøleskapet i en boks med lokk.

4

Spyd med sjampinjong og bacon

Stikk enden på en baconskive ned på spydet. Del soppen i 2 og tre den på spydet. Løft baconet rundt soppen og stikk på en sopp til. Surr baconet videre rundt, ny sopp og gjenta og avslutt med baconet.

5

Grill spydene til de får en fin, gyllen stekeskorpe på alle sider. Pensle med marinaden underveis og krydre med salt og pepper.

TIPS! Har du andre typer sopp, kan du surre bacon rundt selve soppen. Du kan også surre bacon rundt asparges og grille.

6

Spyd med kjempereker

Tin rekene og fjern skallet. Tre reker på trespyd og grill dem. De trenger kort tid på høy varme, etter 30 sekunder kan de snus. Pensle med saus og snu raskt igjen.

7

Spyd med kjøtt

Del kjøtt i biter og tre på spyd. Grill på høy varme, pensle med marinaden underveis og grill til ønsket kjernetemperatur.

8

Spyd med grønnsaker

Del grønnsakene i biter og tre de på spyd. Grill på høy varme, pensle med marinaden underveis og grill til ønsket kjernetemperatur.

TIPS! Biter med tofu er også godt å grille.

9

God saus til grillede grønnsaker

Bland alle ingrediensene godt sammen. Drypp over grillede grønnsaker ved servering.

Andre oppskrifter med kyllingfilet

Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Oppskrift

Fettuccine Alfredo med kyllingfilet

Ramen med Livèche kyllingfilet
Oppskrift

Ramen med Livèche kyllingfilet

Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Oppskrift

Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos

Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Oppskrift

Livèche Kyllingfilet med kremet pesto

Cæsarsalat-blings med kyllingfilet
Oppskrift

Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon

Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Oppskrift

Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål

Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Oppskrift

Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat

Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Oppskrift

Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Oppskrift

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat

Asiatisk kyllingsuppe
Oppskrift

Asiatisk kyllingsuppe

Kylling shawarma
Oppskrift

Kylling Shawarma

Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Oppskrift

Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)

Sitronkylling i form
Oppskrift

Sitronkylling i form

Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Oppskrift

Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus

Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Oppskrift

Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing

Fajitas med kylling
Oppskrift

Fajitas med kylling

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke

Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Oppskrift

Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa

Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Oppskrift

Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones

Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Oppskrift

Philly cheese Livèchekyllingsandwich

Popcorn-Livèche med sursøt dip
Oppskrift

Popcorn-Livèche med sursøt dip

Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Oppskrift

Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør

Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Oppskrift

Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn

Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Oppskrift

Asiatisk currysuppe med Livèchekylling

Fylt kyllinglår med risotto
Oppskrift

Fylt kyllinglår med risotto

Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift

Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat

Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Oppskrift

Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat

Hawaii - Huli huli kylling
Oppskrift

Hawaii - Huli huli kylling

Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Oppskrift

Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets

Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift

Kjøttpai med lam, kylling og svin

Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Oppskrift

Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon

Livèche-schnitzel panert på tre måter
Oppskrift

Livèche-schnitzel panert på tre måter

Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto
Oppskrift

Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto