10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Legg kjøttet i så store stykker som mulig i en passende stor kasserolle, og fyll med vann til det dekker.
Kok opp uten lokk og skum godt av underveis. Dryss over salt og la kjøttet trekke til det er mørt, ca 2 timer.
2
Skrell grønnsakene og del de opp i små biter. La grønnsakene koke med kjøttet de siste 10 minuttene.
3
Ta ut grønnsakene og kjøttet, skjær kjøttet i skiver, og hold varmt. Ta av kjøttkraft til sausen.
4
Sursøt løksaus
Rens og finhakk løken, surr den blank i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft, litt av gangen.
Kok opp og la sausen koke i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
5
Poteter
Skrell potetene og kok de møre i rikelig med lettsaltet vann.
Andre oppskrifter med høyrygg

Oppskrift
Varmende høstgryte med bresert høyrygg

Oppskrift
Dudefood: Burger - know your meat!

Oppskrift
Burger med basilikumaioli

Oppskrift
Burger med bacon og fennikel-slaw

Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk

Oppskrift
Monas Surf`n Turf Burger

Oppskrift