Oppskrift

Ferskt kjøtt med rotgrønnsaker, sursøt løksaus og poteter

Oppskrift

Ferskt kjøtt med rotgrønnsaker, sursøt løksaus og poteter

10 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Legg kjøttet i så store stykker som mulig i en passende stor kasserolle, og fyll med vann til det dekker.
Kok opp uten lokk og skum godt av underveis. Dryss over salt og la kjøttet trekke til det er mørt, ca 2 timer.

2. Skrell grønnsakene og del de opp i små biter. La grønnsakene koke med kjøttet de siste 10 minuttene.

3. Ta ut grønnsakene og kjøttet, skjær kjøttet i skiver, og hold varmt. Ta av kjøttkraft til sausen.

4. Sursøt løksaus:
Rens og finhakk løken, surr den blank i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft, litt av gangen.
Kok opp og la sausen koke i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

5. Poteter:
Skrell potetene og kok de møre i rikelig med lettsaltet vann.