1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Tronfjell velhengt spekeskinke, lomo og coppa.
Dander spekematen fint på en fjøl og server lompe-chips og urterømme til.
2
Lompe-chips med ramsløksalt
Sett ovnen på 200 °C. Skjær lompene i mindre biter og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. 
Pensle lompe-chipsene med rapsolje og dryss over ramsløksalt. Stek i ovnen i 8-10 minutter eller til gylne og sprø.
3
Urterømme
Bland rømme med hakkede urter, salt og pepper.
Andre oppskrifter med spekemat
 
Oppskrift
Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
 
Oppskrift
Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
 
Oppskrift
Bruschetta med salami, cæsarspread og fennikel
 
Oppskrift
Vafler med urter, kremost og skinke
 
Oppskrift
Tronfjell med grønn asparges
 
Oppskrift
Salamiomelett
 
Oppskrift
Italiensk pizza med Salami Siliana og sopp
 
Oppskrift
Spansk omelett med salami-spyd
 
Oppskrift
